Loading...
Bezár
Nyitvatartási idő
Hétköznap:10-16:00 óráig, hétvégén zárva
Facebook
Instagramm
Kutya
Macska
Kisállat
Madár
Akvarisztika
Lótartás
Járványvédelem
Advantix 100 1 ml 4-10 kg 4x

Advantix 100 1 ml 4-10 kg 4x

Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyáknak.

További részletek

8 099 Ft
5 / 1 Értékelés alapján
Advantix 100 1 ml 4-10 kg 4x BAY71
8 099 Ft
8 099 Ft / db

Cikkszám: BAY71
Terméknév: Advantix 100 1 ml 4-10 kg 4x

Készleten külső raktár, várható szállítás 4-5 munkanap
+
-
Kapcsolódó termékek
Nincs megjelenítendő termék
Termékleírás
Összetétel
Értékelések

Sponsors | Rialp Summer Agility Festival

Advantix 1 ml

4-10 kg

Bolha- és kullancsirtó rácsepegtető oldat 4-10 kilogramm közötti kutyák számára.

Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyáknak. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés 4 hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik Rhipicechalus sanguineus, Ixodes ricinus kullancsok, és három hétig tartó aktivitással rendelkezik Dermacentor reticulatus kullancsfaj esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok közül Phlebotomus papatasi ellen két hétig illetve Phlebotomus perniciosus ellen három hétig, szúnyogok közül Aedes aegypti esetén két hétig, Celux pipiens esetén négy hétig, valamint szuronyos istállólégy (Stomoxys calcitrans) ellen négy hétig.Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyáknak. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés 4 hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik Rhipicechalus sanguineus, Ixodes ricinus kullancsok, és három hétig tartó aktivitással rendelkezik Dermacentor reticulatus kullancsfaj esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok közül Phlebotomus papatasi ellen két hétig illetve Phlebotomus perniciosus ellen három hétig, szúnyogok közül Aedes aegypti esetén két hétig, Celux pipiens esetén négy hétig, valamint szuronyos istállólégy (Stomoxys calcitrans) ellen négy hétig.


Ellenjavallatok

Rendelkezésre álló adatok hiányában a készítményt 7 hetesnél fiatalabb és 1,5 kg- nál kisebb testtömegű kutyakölykökön használni tilos! A kutya testtömegének megfelelő Advantix készítményt kell alkalmazni. Nem használható a hatóanyagokkal vagy segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén! Macskáknak nem adható!


Mellékhatások

Nagyon ritkán előfordulhat kutyákon átmeneti bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegsége, vakarása, dörzsölése, szőrhullás és kipirulás) vagy levertség, ami általában magától elmúlik. Nagyon ritka esetekben magatartásválozás (izgatottság, nyugtalanság, nyüszítés, hempergőzés), gyomor- bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés, nyálzás, étvágycsökkenés) alakulhatnak ki, valamint neurológiai tünetek, mint bizonytalan mozgás, rángatózás jelentkezhetnek azoknál a kutyáknál, amelyek érzékenyek a permetrinre. Ezek a tünetek általában átmenetiek és maguktól elmúlnak. Kutyákban a véletlen lenyelést követően mérgezés valószínűtlen, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek, mint remegés és letargia. A kezelés tüneti. Nincs ismert antidótum. Ha bármilyen súlyos mellékhatást tapasztal, vagy olyan mellékhatást, ami itt nem szerepel, kérjük, keresse fel az állatorvost. 


Ható- és segédanyagok megnevezése: Imidakloprid 100 mg/ml, Permetrin 500mg/ml.
Segédanyagok: Butil- hidroxitoluol (E321) 1,0 mg/ml.

Célállatfajok: Kutya. 

Kiszerelés: 4x

Adagolás, alkalmazási módok célállat fajonként: Az ajánlott legkisebb adag 10mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. 

Testtömeg
(kg)

Termék neve (ml)

Térfogat
(ml)
Imidakloprid (mg/ttkg) Permetrin (mg/ttkg)
≤ 4 kg Advantix spot on 4 kg alatti kutyáknak A.U.V. 0,4 ml 10 Min. 50
> 4 ≤ 10 kg Advantix spot on 4-10 kg közötti kutyáknak A.U.V. 1,0 ml 10-25 50-125
> 10 ≤ 25 kg Advantix spot on 10-25 kg közötti kutyáknak A.U.V. 2,5 ml 10-25 50-125
> 25 ≤ 40 kg Advantix spot on 25 kg feletti kutyáknak A.U.V. 4,0 ml 10-16 50-80

40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni.
A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejődési alakjaik ellen ható szerrel. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében. Szőrtetű fertőzöttség esetén a kezelés után 30 nappal ismételt állatorvosi vizsgálat javasolt, mert néhány esetben második kezelésre is szükség lehet. Az alkalmazás módja: Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. 10 kg-os, vagy kisebb testtömegű kutyák: Az álló kutya lapockái közötti területen hajtsa szét a szőrt úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. 10 kg-nál nagyobb testtömegű kutyák: Az álló kutya hátán az Advantix pipetta teljes tartalmát négy ponton kell elosztani a válltájéktól kezdve a farok tövéig. Minden pontnál hajtsa szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre, és finoman nyomja meg, egy adag oldatot juttatva a bőrre. 


Felhasználási javaslat

Külsőleg! Csak ép bőrfelületen alkalmazható. Egy helyre ne nyomjon túl sok oldatot, nehogy az lecsorogjon a kutya oldalán.
Élelmezés – egészségügyi várakozási idő: Nem értelmezhető. Különleges tárolási előírások: Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! Nem fogyasztható. A tasak felbontása után száraz helyen, legfeljebb 30 °c-on tárolható. Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított 24 hónapon belül, vagy a lejárati ideig, ha az rövidebb időt határoz meg. A lejárati idő után nem használható fel. A lejárati idő a tubuson, a fóliatasakon és a dobozon „EXP” rövidítés után található. 


Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz

Ügyeljen rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljen a helyes alkalmazásra (Id. Adagolás és alkalmazás módja). Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt, mind az azzal együtt tartott állatok által. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos! Ez a készítmény mácskákra különösen mérgező, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgeződésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, a macskát azonnal állatorvoshoz kell vinni! Beteg, legyengült kutya kezelése előtt egyeztessen állatorvosával. Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízben menjen a kezelést követő 48 órán belül. 


Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

Vigyázzunk, hogy a termék ne kerüljön az alkalmazó személy bőrére, szemébe vagy szájába. Tilos enni, inni, dohányozni a termék alkalmazása közben. A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. A véletlenül bőrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel. Ismerten érzékeny bőrű egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. A vezető klinikai tünet, ami rendkívül ritka esetben jelentkezhet, átmeneti irritáló érzés a bőrön, mint a szúró fájdalom, égető érzés, zsibbadás. A véletlenül szembe került Advantix spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bőr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, orvoshoz kell fordulni és a termék használati utasítását az orvosnak meg kell mutatni. A kezelt kutyához nem szabad nyúlni, különösen a gyerekeknek, amíg a kezelt terület meg nem száradt. Ez biztosítható pl. azáltal, hogy a kutyát este kezeljük. A frissen kezelt kutya ne aludjon a tulajdonosával, különösen gyerekkel ne. 
A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek): Használat után a kupakot tegyük vissza a tubusra. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. 


További információk

Az Advantix spot on egy külsőleg alkalmazandó ektoparazitikum, amely imidaklopridot és permetrint tartalmaz. Ezen kombinációnak inszekticid, akaricid és repellens hatása van. Az imidakloprid hatékony a kifejlett bolhák és azok lárvái ellen is. Az imidakloprid hatékony a kifejlett bolhák elleni hatékonyságán túl kimutatták a kezelt kutya környezetében fejlődő bolhalárvák ellen kifejtett larvicid hatását is. A kutya környezetében élő bolhalárvák a kezelt állattal történő érintkezés után elpusztultak. A termék rendelkezik repellens (táplálkozás ellenes) hatással kullancsok, lepkeszúnyogok és igazi szúnyogok esetén, megakadályozva a paraziták vérszívását, és ezzel egyidejűleg csökkenti a betegségek átvitelének kockázatát (pl. borreliosis, rickettsiosis, ehrlichiosis, leishmaniasis). Egy – egy vérszívó, kullancs, lepkeszúnyog, igazi szúnyog megtapadása azonban lehetséges. Emiatt e paraziták által közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni.


Alkalmazható vemhesség és laktáció idején. 


A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bőrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez.

Ható- és segédanyagok megnevezése: Imidakloprid 100 mg/ml, Permetrin 500mg/ml.

Segédanyagok: Butil- hidroxitoluol (E321) 1,0 mg/ml.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
5 / 1 Értékelés alapján
Termékleírás+-

Sponsors | Rialp Summer Agility Festival

Advantix 1 ml

4-10 kg

Bolha- és kullancsirtó rácsepegtető oldat 4-10 kilogramm közötti kutyák számára.

Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyáknak. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés 4 hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik Rhipicechalus sanguineus, Ixodes ricinus kullancsok, és három hétig tartó aktivitással rendelkezik Dermacentor reticulatus kullancsfaj esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok közül Phlebotomus papatasi ellen két hétig illetve Phlebotomus perniciosus ellen három hétig, szúnyogok közül Aedes aegypti esetén két hétig, Celux pipiens esetén négy hétig, valamint szuronyos istállólégy (Stomoxys calcitrans) ellen négy hétig.Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyáknak. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés 4 hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik Rhipicechalus sanguineus, Ixodes ricinus kullancsok, és három hétig tartó aktivitással rendelkezik Dermacentor reticulatus kullancsfaj esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok közül Phlebotomus papatasi ellen két hétig illetve Phlebotomus perniciosus ellen három hétig, szúnyogok közül Aedes aegypti esetén két hétig, Celux pipiens esetén négy hétig, valamint szuronyos istállólégy (Stomoxys calcitrans) ellen négy hétig.


Ellenjavallatok

Rendelkezésre álló adatok hiányában a készítményt 7 hetesnél fiatalabb és 1,5 kg- nál kisebb testtömegű kutyakölykökön használni tilos! A kutya testtömegének megfelelő Advantix készítményt kell alkalmazni. Nem használható a hatóanyagokkal vagy segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén! Macskáknak nem adható!


Mellékhatások

Nagyon ritkán előfordulhat kutyákon átmeneti bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegsége, vakarása, dörzsölése, szőrhullás és kipirulás) vagy levertség, ami általában magától elmúlik. Nagyon ritka esetekben magatartásválozás (izgatottság, nyugtalanság, nyüszítés, hempergőzés), gyomor- bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés, nyálzás, étvágycsökkenés) alakulhatnak ki, valamint neurológiai tünetek, mint bizonytalan mozgás, rángatózás jelentkezhetnek azoknál a kutyáknál, amelyek érzékenyek a permetrinre. Ezek a tünetek általában átmenetiek és maguktól elmúlnak. Kutyákban a véletlen lenyelést követően mérgezés valószínűtlen, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek, mint remegés és letargia. A kezelés tüneti. Nincs ismert antidótum. Ha bármilyen súlyos mellékhatást tapasztal, vagy olyan mellékhatást, ami itt nem szerepel, kérjük, keresse fel az állatorvost. 


Ható- és segédanyagok megnevezése: Imidakloprid 100 mg/ml, Permetrin 500mg/ml.
Segédanyagok: Butil- hidroxitoluol (E321) 1,0 mg/ml.

Célállatfajok: Kutya. 

Kiszerelés: 4x

Adagolás, alkalmazási módok célállat fajonként: Az ajánlott legkisebb adag 10mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. 

Testtömeg
(kg)

Termék neve (ml)

Térfogat
(ml)
Imidakloprid (mg/ttkg) Permetrin (mg/ttkg)
≤ 4 kg Advantix spot on 4 kg alatti kutyáknak A.U.V. 0,4 ml 10 Min. 50
> 4 ≤ 10 kg Advantix spot on 4-10 kg közötti kutyáknak A.U.V. 1,0 ml 10-25 50-125
> 10 ≤ 25 kg Advantix spot on 10-25 kg közötti kutyáknak A.U.V. 2,5 ml 10-25 50-125
> 25 ≤ 40 kg Advantix spot on 25 kg feletti kutyáknak A.U.V. 4,0 ml 10-16 50-80

40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni.
A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejődési alakjaik ellen ható szerrel. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében. Szőrtetű fertőzöttség esetén a kezelés után 30 nappal ismételt állatorvosi vizsgálat javasolt, mert néhány esetben második kezelésre is szükség lehet. Az alkalmazás módja: Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. 10 kg-os, vagy kisebb testtömegű kutyák: Az álló kutya lapockái közötti területen hajtsa szét a szőrt úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. 10 kg-nál nagyobb testtömegű kutyák: Az álló kutya hátán az Advantix pipetta teljes tartalmát négy ponton kell elosztani a válltájéktól kezdve a farok tövéig. Minden pontnál hajtsa szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre, és finoman nyomja meg, egy adag oldatot juttatva a bőrre. 


Felhasználási javaslat

Külsőleg! Csak ép bőrfelületen alkalmazható. Egy helyre ne nyomjon túl sok oldatot, nehogy az lecsorogjon a kutya oldalán.
Élelmezés – egészségügyi várakozási idő: Nem értelmezhető. Különleges tárolási előírások: Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni! Nem fogyasztható. A tasak felbontása után száraz helyen, legfeljebb 30 °c-on tárolható. Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított 24 hónapon belül, vagy a lejárati ideig, ha az rövidebb időt határoz meg. A lejárati idő után nem használható fel. A lejárati idő a tubuson, a fóliatasakon és a dobozon „EXP” rövidítés után található. 


Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz

Ügyeljen rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljen a helyes alkalmazásra (Id. Adagolás és alkalmazás módja). Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt, mind az azzal együtt tartott állatok által. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos! Ez a készítmény mácskákra különösen mérgező, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgeződésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, a macskát azonnal állatorvoshoz kell vinni! Beteg, legyengült kutya kezelése előtt egyeztessen állatorvosával. Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízben menjen a kezelést követő 48 órán belül. 


Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

Vigyázzunk, hogy a termék ne kerüljön az alkalmazó személy bőrére, szemébe vagy szájába. Tilos enni, inni, dohányozni a termék alkalmazása közben. A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. A véletlenül bőrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel. Ismerten érzékeny bőrű egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. A vezető klinikai tünet, ami rendkívül ritka esetben jelentkezhet, átmeneti irritáló érzés a bőrön, mint a szúró fájdalom, égető érzés, zsibbadás. A véletlenül szembe került Advantix spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bőr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, orvoshoz kell fordulni és a termék használati utasítását az orvosnak meg kell mutatni. A kezelt kutyához nem szabad nyúlni, különösen a gyerekeknek, amíg a kezelt terület meg nem száradt. Ez biztosítható pl. azáltal, hogy a kutyát este kezeljük. A frissen kezelt kutya ne aludjon a tulajdonosával, különösen gyerekkel ne. 
A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások (amennyiben szükségesek): Használat után a kupakot tegyük vissza a tubusra. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. 


További információk

Az Advantix spot on egy külsőleg alkalmazandó ektoparazitikum, amely imidaklopridot és permetrint tartalmaz. Ezen kombinációnak inszekticid, akaricid és repellens hatása van. Az imidakloprid hatékony a kifejlett bolhák és azok lárvái ellen is. Az imidakloprid hatékony a kifejlett bolhák elleni hatékonyságán túl kimutatták a kezelt kutya környezetében fejlődő bolhalárvák ellen kifejtett larvicid hatását is. A kutya környezetében élő bolhalárvák a kezelt állattal történő érintkezés után elpusztultak. A termék rendelkezik repellens (táplálkozás ellenes) hatással kullancsok, lepkeszúnyogok és igazi szúnyogok esetén, megakadályozva a paraziták vérszívását, és ezzel egyidejűleg csökkenti a betegségek átvitelének kockázatát (pl. borreliosis, rickettsiosis, ehrlichiosis, leishmaniasis). Egy – egy vérszívó, kullancs, lepkeszúnyog, igazi szúnyog megtapadása azonban lehetséges. Emiatt e paraziták által közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni.


Alkalmazható vemhesség és laktáció idején. 


A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bőrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez.

Összetétel+-

Ható- és segédanyagok megnevezése: Imidakloprid 100 mg/ml, Permetrin 500mg/ml.

Segédanyagok: Butil- hidroxitoluol (E321) 1,0 mg/ml.

Értékelések+-
VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
5 / 1 Értékelés alapján