Loading...
Ingyenes házhozszállítás
Grandopet
Hírek
Az állatmenhelyeknek szükségük van a segítségre
2022.03.30
15:52
Az állatmenhelyeknek szükségük van a segítségre

Az állatmenhelyeknek szükségük van a segítségre

Magyarországon számos állatmenhely zsúfolásig van töltve sorsukra hagyott állatokkal. Ezeket az állatokat jószerivel elhagyták, bántalmazták vagy elhanyagolták. Hivatásunknak érezzük, hogy törődjünk az állatokkal, és segítsünk nekik, ahol és ahogy csak tudunk.

Éppen ezért az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.-vel és az ALPHA ZOO Kft.-vel közösen összefogva kollégáink felkeresték az ország menhelyeinek ellátó állatorvosait. Velük egyeztetve, az összefogásunk keretében több, mint 20 millió forint értékű vényköteles szívférgesség elleni készítményt juttattunk el országosan 19 állatmenhely számára. Ezekkel a készítményekkel is felkészítve az állatokat ellátó szakembereket a hatékony szívférgesség elleni védekezésre.

Jól tudjuk, hogy az állatmenhelyek általános jellemzője a pénzügyi deficit és a támogatások hiánya. Gyakran nincsenek erőforrásaik, amelyekre az állatok egészségének megőrzéséhez szükségük van. Sajnos a köztudatban nincsenek benne a menhelyi állatok, pedig számukra is halálos betegség a szívférgesség.

Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk a sanyarú sorsú állatok szívférgesség prevenciójára is, hiszen, ha nem foglalkozunk velük, életveszélyes kórnak tesszük ki őket.

Ezzel a karitatív összefogással szeretnénk segíteni a menhelyek szívféregtelenítési programját és megóvni a menhelyen élő, gazdára váró állatokat a szívférgességtől.

Féreghajtás kutyáknál

Mi is az a szívférgesség?

A kutyák számára halálos betegséget jelent a szívférgesség, amelyet a szúnyogok terjesztenek.

Ha egy kutyát egy szívféreggel fertőzött szúnyog csíp meg, a szúnyog a fertőzőképes lárváit a csípéskor a kutya szervezetébe juttatja. A lárvák 6-8 hónapnyi fejlődés után kifejlett férgekké válnak. Ezek a véráramba kerülő lárvák ivarérett férgekké válását követően vándorlás után a jobb szívfélben és a tüdőbe vezető artériákban tapadnak meg. A kutyában ez fokozatosan kialakuló keringési és légzési nehézségeket, problémákat okoz. A betegség féléves szűrésekkel már a korai szakaszban felismerhető és kezelhető, ám ennek elhanyagolásával egy későn diagnosztizált szívférgeség a kedvenc alálát okozhatja.

Ha kíváncsi vagy, mely menhelyek jutottak karitatív összefogásunk eredményeképpen szívférgesség elleni gyógyszerekhez, a teljes beszámolóért kattints ide.

Ha te is segítenél a menhelyen élő állatokon, tájékozódj, milyen módon járulhatsz hozzá a leghatékonyabban életükhöz. Adományozásról korábban itt írtunk.

Tipp: a Grandopet.hu Webáruházunkban vásárlásodkor adomány kuponnal is támogathatod a székesfehérvári ASKA menhelyet. Az adománykuponok vásárlásából befolyt összegekből kutyaeledelt biztosítunk számukra.

Adománykupon

Hasznosnak találta cikkünket?
HÍREK / VIDEÓK
Kutya
Macska
Minden más
Macska
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (2. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)

az újrarendelés gyakoriságát a kosár oldalon tudja megadni a kiválasztott termékek esetében