Loading...
ingyen-szallitunk2
Grandopet
Hírek
Tippek az adományozáshoz, nehogy mellé nyúlj
2021.12.14
09:31
Tippek az adományozáshoz, nehogy mellé nyúlj

Az ünnepek közeledtével az emberek szívét melegséggel tölti el a gondolat, hogy segítsen a rászorulókon. Ilyenkor talán a pénztárca is könnyebben nyílik, de az is lehet, hogy egyszerűen csak ez idő tájt szelektálják ki a legtöbben azon dolgaikat, amiknek már nem veszik hasznát. Akárhogy is, ha a karácsony közeledtével te is úgy érzed, hogy örömet okozna, ha segíthetnél másokon, adunk néhány tippet, hogy a várt hála és köszönet biztosan ne maradjon el.

Fontos, hogy az adományozáskor ne csak magadra gondolj! Sőt! Egyáltalán NE magadra gondolj, hanem arra, akinek adományozni szeretnél. Megannyi módja van az öröm szerzésnek, de azt tudnod kell, hogy nem mindegy, hogyan teszed. Az adományozás is kicsit olyan, mint az ajándékozás: ha olyat adsz szerettednek, amire valóban vágyik, biztos lehetsz abban, hogy örömet okozol számára.

Az adományozás buktatói

Sokszor hallani olyan történeteket, hogy az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy ha nem olyan adományt juttat el az érintetthez, amit az adományozott valóban fel tud használni, akkor nem segített, és az adománya épp olyan lom lesz az adományozottnál, mintha csak otthon tárolta volna.

Hogyan adományozz jól?

A legtöbb szervezet megjelöli, hogy pontosan melyek azok az eszközök, amelyeket adományként át tudnak venni és hasznosítani képesek. Segítségül most megkérdeztünk egy kutya menhelyet, hogy náluk ez jelenleg hogyan működik:

A Segítőkéz Alapítvány (kutya menhely) adománygyűjtő listája

Nagy valószínűséggel más kutya menhelyek is hasonló adományoknak tudják hasznát venni. Ha azonban mindenképp biztosra szeretnél menni, akkor az a legjobb, ha az általad kiszemelt menhelyet, vagy egyéb más szervezetet felkeresed telefonon és adományaidat előzetes egyeztetés alapján juttatod el hozzájuk. Így biztosan nem lősz majd bakot!

Az ASKA tehát az alábbiakat egészen biztosan tudja hasznosítani és elmondhatatlanul hálás lesz, ha kaphat ilyeneket:

  • száraz és nedves kutyatáp (kölyök és felnőtt)
  • takaró
  • ágynemű huzat
  • nagyméretű törölköző
  • lábasok, fazekak, etetőtálak
  • tisztítószerek (mosogatószer, felmosószer, mosószer, öblítő, súrolószer, mosogatószivacs, fertőtlenítő szerek, papírtörlő)
  • kutyaházak
  • OSB lapok, tetőlécek
  • csavarok, szögek

Ha esetleg a könnyebb utat választanád, lehetőséged van adománykuponokat vásárolni, vagy adományvonalon keresztül támogatni őket. Az ASKA adományvonala: 13600/58. E vonalon hívásonként 500 Ft-tal támogathatod az ASKA-t. Minden forintért és hívásért hálásak lesznek. Az adományvonalról itt olvashatsz bővebben

Ha úgy érzed, van valamid, amit feltétlenül nekik szánták, de nincs a fenti listán, tisztelettel kérik, hogy egyeztess a menhely vezetőjével a +36303174370-es telefonszámon.

Legyen az adományozás öröm mindenkinek!

Ha tetszett írásunk, olvasd el további cikkeinket is!

Tovább a blogra!

Hasznosnak találta cikkünket?
HÍREK / VIDEÓK
Kutya
Macska
Minden más
Macska
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (2. rész)
Blog
Kutya
Macska
Minden más