Loading...
Bezár
Nyitvatartási idő
Hétköznap : 10 - 16:00 óráig hétvégén zárva
Facebook
Instagramm
Kutya
Macska
Kisállat
Madár
Akvarisztika
Lótartás
Horgászat
Járványvédelem
Biogenic Pet Vitality: úgy javítja a mozgásszervi tüneteket, hogy közben csökkenti a gyulladáscsökkentők mellékhatásait!

A krónikus, fájdalommal járó mozgásszervi betegségek kezelésében központi szerepet játszanak a non-szteroid és szteroid gyulladáscsökkentők, de a hatékony fájdalom,– és gyulladáscsökkentő hatás mellett számolnunk kell a gyomor-bél nyálkahártyára kifejtett káros hatással is.

A Biogenic Pet Vitality különleges termék a palettán: a kezelés bizonyítottan javítja a mozgásszervi tüneteket, de közben csökkenti (!) az egyidejűleg alkalmazott gyulladáscsökkentő kezelés ulcerogén hatását is.

A Biogenic Pet Vitality gyomorvédő hatását kísérletes modellben bizonyították: hatóanyaga gátolta az aszpirin (acetilszalicilsav) által okozott sejthalált, és jelentősen növelte az osztódó sejtek számát bélhám szövettenyészetben. (1)

Az acetilszalicilsav hatékony gyulladáscsökkentő, de jelentős a nyálkahártya károsító hatása is (kutyákban éppen emiatt nem szabad alkalmazni), tehát ezek az adatok egyértelműen alátámasztják a Biogenic Pet Vitality enteroprotektív hatását a.

A BiogenicPet Vitality kezelés a fentiek alapján feltétlenül szükséges, ha a kutya:

  1. Hagyományos nonszteroid (NSAID) kezelésben részesül – karprofen, ketoprofen, flunixin, metamizol, meloxicam vagy tolfenamin sav. Kontrollált vizsgálatok alapján 28 napos non-szteroid kezelés egészséges kutyák 71 százalékában okoz gyomor– illetve vékonybél léziót, amelyet célszerű megelőzni. (2)
  2. Kortikoszteroid kezelésben részesül – prednizolon, metilprednizolon, fenilbutazon, dexametazon, triamcinolon, stb. Porckorong sérülés miatt kortikoszteroid kezelésben részesülő kutyák 76 százalékában mutattak ki gasztrointesztinális károsodást, ami ugyancsak jelzi a probléma fontosságát. (3)

A BiogenicPet Vitality jóváhagyott indikációja a szteroid és nem szteroid típusú gyulladáscsökkentők okozta kedvezőtlen mellékhatások kiegészítő kezelése – ami fenti gyakoriságok ismeretében indokolttá teszi a gyulladáscsökkentő kezelés kiegészítését a készítménnyel.

 Dr. Tilly Péter

Hivatkozások:

  1. Humanofort effect on apoptosis on IEC-18 cell culture (Biogenic Pet Vitality regisztrációs dokumentáció)
  2. Journal of Small Animal Practice Volume 39, Issue 9, pages 421–424, September 1998
  3. Journal of Veterinary Internal Medicine Volume 14, Issue 1, pages 33–36, January 2000