Loading...
Ingyenes házhozszállítás
Grandopet
Blog
Vihetem-e magammal a kutyát nyaralni?
2021.06.29
11:29
Demkó Kata
Vihetem-e magammal a kutyát nyaralni?

Cikkünkben szeretnénk segíteni neked abban, hogy könnyedén eldönthesd, kedvenced otthon hagyd-e, kisállat panzióba vidd-e, vagy esetleg veled utazzon-e a nyaralásra. Miért? Mert tudjuk, hogy akinek kutyája, cicája, vagy bármilyen háziállata van, biztosan egyetért velünk azzal, hogy egy kiskedvencet a család tagjának tekinthetjük. Nincs ez másképp akkor sem, ha éppen nyaralni készülsz, hiszen valószínűleg te is szeretnéd magad mellett tudni kedvenced a vakáció ideje alatt. De belegondoltál már abba, hogy ez jó-e neki?

Annak ellenére, hogy ma már számos olyan szálláshely van, ahol kedvencedet is szívesen fogadják, érdemes végig gondolnod néhány fontos szempontot, mielőtt kitesszed őt az utazás és idegen hely kihívásainak. Tudnod kell, hogy a kutyáknak és cicáknak nem csak az utazás, de az idegen helyen való tartózkodás is komoly stresszforrás lehet. A megszokott otthonhoz való ragaszkodás különösen észlelhető a macskáknál, kisebb testű kutyáknál, de például egy teknős, hal, vagy más, nem mobilis hobbiállatnál életet menthet, ha inkább otthon hagyod őket.

Első és legfontosabb mérlegelni való az, hogy hány napig leszel távol.

Ha csak néhány napra mész nyaralni

Ha csak néhány napról van szó (kevesebb, mint 1 hét), akkor érdemes egy számodra megbízható személyt keresni, aki segít kedvenced ellátásában. Ez lehet egy családtag, barát vagy szomszéd, akire rá mered bízni a lakáskulcsod és kedvenced.

Az is jó megoldás lehet, ha átköltözteted kutyusod, cicusod néhány napra egy hozzád közelálló személyhez, aki vállalja gondozását, amíg távol vagy. Ez esetben ne feledkezz meg kedvenc játékairól, takarójáról, eszközeiről (póráz, nyakörv, szájkosár, etető tálak… stb.), hiszen segítségükkel csökkentheted benne a „költözés” okozta feszültséget.

Nincs a környezetedben senki, akire rábízhatnád?

Keress egy jó kutya, vagy cica panziót!

Szerencsére mára már sok nagyvárosban elérhető a kutya, és / vagy cica panzió. Ez remek megoldás, ha nem tudod megoldani, hogy valaki a segítségedre legyen kedvenced gondozásában, míg a jól megérdemelt vakációdat töltöd.

Legtöbb esetben napi néhány ezer forintért cserébe nem csak vigyáznak rá, de megfelelő ellátásban részesítik és kellemes környezetet is biztosítanak kedvenced számára, hogy távolléted alatt se szenvedjen semmilyen hiányt.

FONTOS: az árak, feltételek és ellátások kisállat panziónként változnak! Ezekről érdeklődj a kiszemelt panzió elérhetőségein.

Legvégső esetben, ha tényleg nincs más megoldás: vidd magaddal

Mielőtt azonban emellett döntenél, ne feledd, hogy a hosszú utazás és idegen környezet komoly stresszforrás lehet egy állat számára, éppúgy, ahogy az embernek is. Sőt! A kisállatok számára minél hosszabb, és minél több átszállással jár az utazás, annál veszélyesebb is.

Ez a tortúra csak akkor éri meg, ha hosszú, több hetes, vagy több hónapos kiruccanást tervezel. Külföldi nyaralás esetén tájékozódnod kell a fogadó ország feltételeiről, a kedvenced oltásairól, oltási könyvéről és az utazás feltételeiről is. Sok esetben egy repülőn a kedvencek csak a csomagtérben foglalhatnak helyet, amihez szükséged lesz egy strapabíró hordozó dobozra is. Ilyen hosszú út esetén előnyös, ha valamilyen természetes alapanyagú szorongás elleni készítménnyel is segítesz neki átvészelni ezt a kellemetlen programot.

Kérdésed merült fel? Keresd állatorvosainkat, akik készséggel válaszolnak!

Hasznosnak találta cikkünket?
HÍREK / VIDEÓK
Kutya
Macska
Minden más
Macska
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (2. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)

az újrarendelés gyakoriságát a kosár oldalon tudja megadni a kiválasztott termékek esetében