Loading...
Ingyenes házhozszállítás
Grandopet
Blog
A kisállat eledelek minősége
2022.04.14
13:15
A kisállat eledelek minősége

A kisállat eledelek minősége –
Avagy mi alapján válasszunk?

A mai hatalmas kínálat mellett nehéz dolgunk van, ha kutyánk vagy macskánk számára szeretnénk megfelelő tápot választani. Kutya esetében elsődleges a fajtára jellemző testméret, életkor és az aktivitás. Nyilvánvaló, hogy egy lakásban tartott tacskónak nem ugyanaz a táplálóanyagok iránti szükséglete, mint egy edzésben lévő német juhásznak. Macska esetében a testtömeg nem mutat ilyen mértékű eltérést, viszont az életkor, tartásmód és aktivitás szintén meghatározó tényezők.

Erre figyelj az eledel megválasztásakor

Az elsődleges szempontokon túl a másik lényeges kérdés a minőség. A kutya- és macskaeledelek minőségét számos tényező befolyásolja. Nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk a hosszú múlttal és tapasztalattal rendelkező gyártókhoz. A magas fokú szakértelem és a sok éves tapasztalat lehetővé teszi a magas minőségű, megfelelő összetételű, illetve táplálóanyag- és vitamintartalmú termékek gyártását.

Szuperprémium minőségű tápok csakis a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülhetnek:

így emberi fogyasztásra alkalmas húst, esszenciális zsírsavakat tartalmazó baromfizsírt, illetve értékes fehérjeforrásnak minősülű lazacot is tartalmazhatnak. A prémium kategóriában szerepet kapnak a húslisztek, amelyek még mindig jó minőséget képviselnek, de ezekben egyéb fajok vagy a feldolgozott állat kevésbé értékes részei is benne lehetnek. Természetesen a húslisztek minőségében is nagy különbséget találhatunk, ezek között is elérhető jó minőségű, jól emészthető alapanyag.

Kisállateledel összetevőinek fontossága

A szuperprémium és prémium termékek esetében fontos, hogy NE tartalmazzanak szóját, búzát, mesterséges színezéket, génmódosított összetevőket, hozzáadott cukrokat és tejtermékeket, valamint mesterséges ízfokozókat. Ma már az is elvárás, hogy a termékfejlesztés során a gyártó ne végezzen állatkísérleteket.

A tápok „felszereltségénél” érdemes megnézni, hogy a húsforrás és növényi összetevő mellett mit tartalmaznak még: a gyógynövények biztosítják kedvenceink immunrendszerének támogatását, az Új-Zélandi zöldhéjú kagyló támogatja a nagytestű, idős vagy növésben lévő kutyák ízületeinek normál működését. Macskánál alapvető a megfelelő mennyiségű taurin-tartalom.

Ritkán felvetődő kérdés, de nagy fontossággal bír, hogy a gyártás milyen üzemben történik. Ettől függ a feldolgozottság mértéke és nagyban befolyásolja az emészthetőséget, illetve a sokféle szemcse alak és méret előállítását, aminek persze nem szabad morzsálódni. Másik lényeges feltétel a helyben lévő akkreditált laboratórium megléte, hiszen csak ezzel garantálható a lehető legszigorúbb minőségbiztosítás. A termékek minősége az alapanyag beszállítók vizsgálatánál kezdődik, majd az alapanyagot, félkész terméket és készterméket is ellenőrizni szükséges.

A szuperprémium tápsorok jellemzője, hogy megtalálható benne minden házikedvenc különleges és egyéni igényeihez igazított táp. A széles termékpalettán szerepelnie kell kis- és nagytestű, aktív és nyugodtabb életmódot folytató, valamint érzékeny emésztőrendszerű vagy allergiás kisállatoknak való tápoknak is, legyen szó kutyákról vagy macskákról.

kisállateledel

Egy márkán belül a hatalmas választék lehetővé teszi, hogy kedvenceink egyedi igényeihez igazítsuk táplálásukat, a megfelelő termék kiválasztásában pedig segítséget jelenthetnek a beszédes piktogramok, amik jelentős információtartalommal bírnak az adott táp jellegzetességeit tekintve. Ilyenek pl. a szemcseméretre, emészthetőségre, energiatartalomra vonatkozó jelzések. Emellett szinte minden kisállat szervezetén belül, akárcsak nálunk embereknél, bizonyos szerverendszerek különleges odafigyelést igényelnek. Szerencsére ma már találunk szív-és érrendszert, csontozatot, emésztőrendszert, vagy akár szőrt-bőrt támogató tápokat.

Ami a táp minőségét kevésbé befolyásolja, de ma már létkérdés, hogy a gyártás milyen módon történik: vajon a gyártó szem előtt tartja a környezetvédelem és fenntarthatóság kérdését? Ha valóban kiváló minőséget keresünk, ezt is érdemes figyelembe vennünk!

Hasznosnak találta cikkünket?
HÍREK / VIDEÓK
Kutya
Macska
Minden más
Macska
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (2. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)

az újrarendelés gyakoriságát a kosár oldalon tudja megadni a kiválasztott termékek esetében