Loading...
Ingyenes házhozszállítás
Grandopet
Blog
A kisállat eledelek minősége
2022.04.14
13:15
A kisállat eledelek minősége

A kisállat eledelek minősége –
Avagy mi alapján válasszunk?

A mai hatalmas kínálat mellett nehéz dolgunk van, ha kutyánk vagy macskánk számára szeretnénk megfelelő tápot választani. Kutya esetében elsődleges a fajtára jellemző testméret, életkor és az aktivitás. Nyilvánvaló, hogy egy lakásban tartott tacskónak nem ugyanaz a táplálóanyagok iránti szükséglete, mint egy edzésben lévő német juhásznak. Macska esetében a testtömeg nem mutat ilyen mértékű eltérést, viszont az életkor, tartásmód és aktivitás szintén meghatározó tényezők.

Erre figyelj az eledel megválasztásakor

Az elsődleges szempontokon túl a másik lényeges kérdés a minőség. A kutya- és macskaeledelek minőségét számos tényező befolyásolja. Nagyon fontos, hogy ragaszkodjunk a hosszú múlttal és tapasztalattal rendelkező gyártókhoz. A magas fokú szakértelem és a sok éves tapasztalat lehetővé teszi a magas minőségű, megfelelő összetételű, illetve táplálóanyag- és vitamintartalmú termékek gyártását.

Szuperprémium minőségű tápok csakis a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülhetnek:

így emberi fogyasztásra alkalmas húst, esszenciális zsírsavakat tartalmazó baromfizsírt, illetve értékes fehérjeforrásnak minősülű lazacot is tartalmazhatnak. A prémium kategóriában szerepet kapnak a húslisztek, amelyek még mindig jó minőséget képviselnek, de ezekben egyéb fajok vagy a feldolgozott állat kevésbé értékes részei is benne lehetnek. Természetesen a húslisztek minőségében is nagy különbséget találhatunk, ezek között is elérhető jó minőségű, jól emészthető alapanyag.

Kisállateledel összetevőinek fontossága

A szuperprémium és prémium termékek esetében fontos, hogy NE tartalmazzanak szóját, búzát, mesterséges színezéket, génmódosított összetevőket, hozzáadott cukrokat és tejtermékeket, valamint mesterséges ízfokozókat. Ma már az is elvárás, hogy a termékfejlesztés során a gyártó ne végezzen állatkísérleteket.

A tápok „felszereltségénél” érdemes megnézni, hogy a húsforrás és növényi összetevő mellett mit tartalmaznak még: a gyógynövények biztosítják kedvenceink immunrendszerének támogatását, az Új-Zélandi zöldhéjú kagyló támogatja a nagytestű, idős vagy növésben lévő kutyák ízületeinek normál működését. Macskánál alapvető a megfelelő mennyiségű taurin-tartalom.

Ritkán felvetődő kérdés, de nagy fontossággal bír, hogy a gyártás milyen üzemben történik. Ettől függ a feldolgozottság mértéke és nagyban befolyásolja az emészthetőséget, illetve a sokféle szemcse alak és méret előállítását, aminek persze nem szabad morzsálódni. Másik lényeges feltétel a helyben lévő akkreditált laboratórium megléte, hiszen csak ezzel garantálható a lehető legszigorúbb minőségbiztosítás. A termékek minősége az alapanyag beszállítók vizsgálatánál kezdődik, majd az alapanyagot, félkész terméket és készterméket is ellenőrizni szükséges.

A szuperprémium tápsorok jellemzője, hogy megtalálható benne minden házikedvenc különleges és egyéni igényeihez igazított táp. A széles termékpalettán szerepelnie kell kis- és nagytestű, aktív és nyugodtabb életmódot folytató, valamint érzékeny emésztőrendszerű vagy allergiás kisállatoknak való tápoknak is, legyen szó kutyákról vagy macskákról.

kisállateledel

Egy márkán belül a hatalmas választék lehetővé teszi, hogy kedvenceink egyedi igényeihez igazítsuk táplálásukat, a megfelelő termék kiválasztásában pedig segítséget jelenthetnek a beszédes piktogramok, amik jelentős információtartalommal bírnak az adott táp jellegzetességeit tekintve. Ilyenek pl. a szemcseméretre, emészthetőségre, energiatartalomra vonatkozó jelzések. Emellett szinte minden kisállat szervezetén belül, akárcsak nálunk embereknél, bizonyos szerverendszerek különleges odafigyelést igényelnek. Szerencsére ma már találunk szív-és érrendszert, csontozatot, emésztőrendszert, vagy akár szőrt-bőrt támogató tápokat.

Ami a táp minőségét kevésbé befolyásolja, de ma már létkérdés, hogy a gyártás milyen módon történik: vajon a gyártó szem előtt tartja a környezetvédelem és fenntarthatóság kérdését? Ha valóban kiváló minőséget keresünk, ezt is érdemes figyelembe vennünk!

Tetszett írásunk? Olvasd el a többi kutyás cikkünket is!

Tovább a blogra!

Hasznosnak találta cikkünket?
VIDEÓK
Kutya
Macska
Minden más
Kutya
Kölyökkutya kisokos
Kölyökkutya kisokos
Kölyökkutya kisokos
Kutyatáp és még sok más a kis kedvencednek!
Dr. Fodor Kinga, állatorvos - TÉVHITEK a "csirkeallergiáról"
Bőrférgesség - csak egyszerűen
Toxoplazmózis - csak egyszerűen
Veszettség - csak egyszerűen
A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (2. rész)
A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (1. rész)
A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (3. rész)
Orsóférgesség - csak egyszerűen
Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen
Koronavírus (COVID-19) összefoglaló 2020.02.21. (FIGYELEM! EGYES RÉSZEI MÁR ELAVULTAK!
Élménydús hétköznapok kedvenceddel
Kölyökkutya kezdőcsomag
Macska
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
Macskaeledel és sok minden más macskáknak
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (2. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)
A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (3. rész)
Minden más
Grandopet Webáruház | Ahonnan a táp házhoz megy
Grandopet Webáruház | Ahonnan a táp házhoz megy
Grandopet Webáruház | Ahonnan a táp házhoz megy
Mennyire (nem) halunk meg? (COVID-19)
Külső parazitaellenes készítmények - csak egyszerűen (2. rész)
Külső parazitaellenes készítmények - csak egyszerűen (1. rész)
Szívférgesség - csak egyszerűen
A KORONAVÍRUS szabadlábon! (COVID-19 Q&A 1. rész)

Az újra rendelés gyakoriságát a kosár megjelenítése után tudod megadni a kiválasztott termék esetében.