Loading...
Bezár
Nyitvatartási idő
Hétköznap : 10 - 16:00 óráig hétvégén zárva
Facebook
Instagramm
Kutya
Macska
Kisállat
Madár
Akvarisztika
Lótartás
Horgászat
Járványvédelem
Büdös lett a kutyám lehelete – mit lehet ilyenkor tenni?

Kutyáknál és macskáknál bármely életkorban előfordulhat, hogy kellemetlenné válik a szájuk szaga. Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy ez nem egyszerűen kozmetikai kérdés, hanem valamilyen kóros folyamat jele, amelyet komolyan kell vennünk. Az esetek 90 százalékában valamilyen szájüregi probléma áll a háttérben, de kialakulhat egyéb szervi elváltozás (tüdő, máj, vese, diabetes) miatt is.

A tiszta fogak és a természetes szagú lehelet félreérthetetlen jele az egészséges kedvencnek – ezért háziállatunk szájhigiéniájára ugyanúgy oda kell figyelnünk, mint a sajátunkra.

Az egészséges állat szájüregében is számos baktérium él, a normál flóra részeként. Fogkövesség, gingivitis és fogágy-betegségek során azonban ezek felszaporodnak – ennek egyik látványos jele a kellemetlen szájszag – fetor ex ore, más néven halitosis.

A halitosist a baktériumok anyagcseréje és a baktériumok elpusztulása során felszabaduló illékony kénvegyületek – főleg a hidrogén szulfid, metil-merkaptán, dimetil-szulfid okozzák. Közös jellemzőjük, hogy több milliószoros hígításban is igen bűzös szagúak. Kellemetlen szaguk mellett kóroki tényezőként is szerepet játszanak: fenntartják az ínygyulladást, fokozzák a nyálkahártya permeabilitást, ezzel károsítják az íny védő funkcióját, elősegítve a fogágy betegségek kialakulását.

A szájszag megszüntetésére és a fogkőképződés megelőzésére ideális készítmény az ivóvízbe keverhető Oxyfresh Pet Oral Solution szájöblítő oldat. A humán fogászatban évtizedek óta jó eredménnyel használt készítmény most végre elérhető kedvenceink számára készített formulációban is!

A készítmény a hatékonyságát a hármas hatóanyag kombinációnak köszönheti: a szabadalmaztatott eljárással stabilizált klór-dioxid fertőtlenít, oxidálja a kellemetlen szagért felelős kénvegyületeket, és rendszeres használatával megelőzi a plakkok és a fogkő kialakulását. A cink-acetát szinergista hatást fejt ki a klór-dioxiddal a kénvegyületek semlegesítésében és a fogkőképződés gátlásában. A harmadik összetevő a klorofil-réz komplex, amely szagmegkötő tulajdonsággal rendelkezik.

A készítmény előnye, hogy nemcsak elpusztítja a baktériumokat, hanem semlegesíti a belőlük felszabadult, kellemetlen szagú bomlástermékeket is. (Az egyéb fertőtlenítőszerek csak elpusztítják a baktériumokat, a szájszagot azonban nem tüntetik el – a leggyakrabban használt klórhexidin emellett az ízérzékelést is befolyásolja.) Az Oxyfresh a nyelv hátsó részén megtelepedett baktériumokkal szemben is kifejti hatását, amelyet a fogmosással nem tudunk elérni.

Tökéletesen íztelen és szagtalan, az ivóvízbe keverve az állat szívesen felveszi. Fogyasztásakor átöblíti a szájüreget, majd lenyelés után a szervezetre ártalmatlan módon szívódik fel.

Adagolás: 5 ml/liter az ivóvízbe keverve. Folyamatosan kell itatni, naponta frissen kell elkészíteni az oldatot. Napi fél liter vízfogyasztással számolva egy flakon Oxyfresh több mint fél évre elegendő.

Írta: dr. Tilly Péter

Próbálja ki Ön is – nem fog csalódni!